25.11.11

Aşkın BEN’cil Hali

Sanırım her genç kızın rüyasıdır bu, deli gibi aşık olduğu,herşeyden daha çok sevdiği ve aynı şekilde sevildiği,güvendiği yani kısacası beyaz atlı prens olarak görüğü o erkek güzeliyle evlenmek,çoluk çocuğa karışmak.Aslında ne kadar basit bir denklem .Esas kız+esas oğlan = mutlu evlilik !! 

Sadece bu 3 kavram bir kadının hayatını tamamen değiştirebilir mi? Cevap kesinlikle EVET !
Nasıl mı? Aynen şu şekilde; görürsün,tanışırsın,etkilenirsin,zamanla hoşlanırsın hatta bu hoşlantı fazla geçmeden aşka dönüşür,aşk tutkuyla güçlenir ,bunun sonucu da özleşmek ve vazgeçememek olur maalesef.Yani bu hayatınızın içine sıçılması demek!! HEE sonu kişiden kişiye göre değişebilir tabiii.Kimi hiç tahmin bile edemeyeceği mutluluğu yakalar şu meşhuuuuur beyaz atlı prensiyle,kimi de dibe vurur ki genellikle böyle olur inanın bana.Toz pembe hayaller sizi belli bir yere kadar götürür ve o gittiğiniz yer de hayallerinizle hiçbir zaman örtüşmez. Ve işte o zaman duyduğun acı ,gerçeklerle karman çorman bir hale girer.Biz buna şok etkisi diyoruz . İşte asıl sorun bu şok etkisine bi çözüm bulmak.İşe denklemi değiştirmekten başlayabilirsiniz.Yani yeni denkleminiz:esas kız + esas olan =esas kız.

Aşık olursun yada aşık olduğunu sanırsın ,öyle yada böyle bir şekilde yaşarsın aşkı.Sana göre artık hayatta bağlı olduğun bir bütün olduğun ,herşeyinle bağlandığın bi adam vardır ,asla bitmeyecek gibi yaşarsın ama sen farkında bile değilsin aslında sen yalnızsın!!

Yalnız doğarsın,yalnız yaşarsın ve yalnız ölürsün bu kadar basit aslında.İlişkilerde de durum bu.Karşındakinden bişeyler beklemeden ,ilk siz hissedersiniz aşık olduğunuzu,onun size aşık olup olmaması aslında hiçbir şeyi değiştirmez.Ne yani o bana aşık değilse ben de değilim diyip çıkcakmısınz bu işin içinden ,pat diye kalbinizden çıkartabilcekmisinz onu? Hayır tabikide.Ne hissediyorsanız oyle yaşarsınız,ne yapmak istiyorsanız onu yaparsınız.Hayallerinizi bile tek başınıza kurarsınız. Onun haberi bile yoktur.Evlenirsiniz,çocuklarınız olur,yaşlanırsınız torunlar filan derken el ele koyun koyuna sonsuzluğa gidersiniz kendi dünyanızda.

Aslında herkes aşkı tek yaşar.Yani ne yaparsan yap,ne yaşarsan yaşa önce kendin için yaşa!!! Çünkü sonuçta herşekilde yalnızsın.ee o zaman başkaları için niye daha fazla heba ediyorsun ki kendini? Önce kendini mutlu et,eğer sen mutlu olursan anca o zaman hayallerini yaşabilirsin.Yoksa ‘yok sevgilim mutlu olsun yeter o bana ‘dersen eğer ne hayal kalır ortada ne de mutluluk ,hatta ‘şok etkisi’ moduna çıkmamak üzere girersin.Olan sana olur.

Belki yalnızlığımın bana verdiği en güzel hediyedir BEN’cil olmak.Aşkında,sevgininde,birlikteliğinde,mutluluğunda tadına anca bu şekilde varabilirsiniz.Yoksa hayatın o iğrenç dikenlerine bata bata delik deşik olur çıkarsınız.Demedi demeyin.

Aşkla kalın....



AYŞEGÜL PARÇALI -  WOMENLY

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder